Saturday, June 20, 2009

LUahan HAtiku...

ASsalamualaikum semua..akhirnya ada gak peluang untuk blogging... MInggu ni agak pack gak lah..huhuhuh...Sekarang diorng pandai(sensei kat ambang Asuhan Jepun) buatt testo ari sabtu, so malam sabtu kena balaj lah...g pasar Malam Pun xleh...kalau x dulu slalu gak g Pasar malam n borak ngan sorang pakcik yang jual buku kat ctu..


Minggu ni aku agak tension lah. BUkan kerana blaja tetapi keran persekitaran n kehidupan... Rasa aku kebanyakkan rakan2 ku tahu yang aku sedang buat preparatio g Jepun..Tpi rasa nya
ramai gak yang xtahu yang pengajian aku ditangguhkan oleh JPA tahun lepas sebab kecederaan lutu aku tahun lepas. Jadi sekarang ni aku dah start balik pengajian tetapi x bersama batch aku sebelum ni tapi ngan budak2 yang sepatut nya jadi junior aku.

Bnda ni yang buat aku tension tau x..bukan kerana aku terpaksa menanguhkan pengajian tetapi orng2 yang yang mempertikaikan keputusan aku untuk menangguhkan pengajian.. PAstu masa ni kat budak Pasum ada sorng onna yang pakai Tongkat g kelas. PAstu adalah orng2 ni yang ckap,"tngok budak tu pun dapat g kelas walaupun pakai tongkat, ko tak malau ke smpai tangguhkan kan pengajian".. aku faham apa yang orng tu nak katakan. Yelah, aku respectlah kat budak tu walaupun sakit cmtu masih gak bersemangat nak g Kelas.. Tapi please jangn samekan aku ngan budak tu, YEs memang aku ngan die manusia namun hati manusia lain2.
Korang ingat senang ke aku nak buat keputusan ni tahun lepas. Aku rasa macam nak jumpa doktor sakit jiwa tau tak.. Namun aku xmenyesal buat keputusan ni. Bagi aku Allah bgi aku peluang kedua supaya aku Jadi orng yang lebih baik dari sebelum ni..

Kadang2 aKU Rasa certain orng ni terlampau sangat..memang lah bol
eh bagi opinion kat korng namun kuasa untuk membuat keputusan adalah orng tu sendiri. So kalau dah buat hormatilah keputusan dia..BAgi die semangat untuk teruskan perjuangan hidup..Tpi aku xsalahkan gak lah orng2 yang camtu, kalau xde diorng x seronok lah dunia ni..kalau semua orng baik, dunia xkan seimbang...hahahaha...
PAstu aku nak cite ckit lah pasal kwan or tomodachi kalau dalam bhsa Jepun.. Apa sebenarnya maksud sorng kawan??? Bagi aku , Kwan adalah seseong yang akan sentiasa berada bersama kita walaupun sedih ataau gembira.. Seorng kawan akan coba yang terbaik unutk bantu kawan nya tanpa memberi apa2 alasan kecuali sesuatu yang memang xdapat nak dielakkan. Aku ada sorang kawan.. Aku sayng gler kat die..aKu bukan nak kate ape, tapi kalau ide ade masalah ill try my best unutk tolong die. dah name kawan tolong lah.. Kawan memang patut sayang menyayang pun kan.. Namun aku xtahu lah apa dah jadi..Mungkin bagi die kalau nak dapat kan kawan tu senang kot..so dapat kawan baru lupakan yang lama kan..Brang lama kan xelok lagi...To know the value of a friend...LOose One...Manusia ni kalau sesuatu bnda tu dah xde baru nak hargai..aku pun same.. Mybe kwan aku sorng ni kalau aku dah pergi selama2 nya baru nak appreciate kot.. or die xkisah pun,cause die kan bnyak kawan2.. Xpe aku tahu aku sape..Im nobody, but nobody is perfect dear.. Dah berapa kali die buat aku rasa cmni..Aku rasa mybe aku yang salah kot sbb mybe aku xlayak nak kawan ngan die, so baik aku mengundur dirilah..biarlah memori bersama kawan aku sorng ni aku simpan dan jadikan sejarah..

Pesanan kat semua, hargailah somthing tu..walaupun sekecik mane pengorbanan or penting bnde tu kat korng...KAlau dah hilang orng prgi xguna nak menyesal lagi...Buat orng itu, ijust want you to know that thank you cause being part of my life. INsyaAllah im not going to forget bout you. ANd sorry for everything.....

p/s kwan aku tu memang kawn k, xlebih dari tu...

4 comments:

b2k

sedih jak bunyi kitak tu....kesian kmk baca...just concentrate saja..k all the best.

sara

tell that person who told you that, try wearing your shoes lah. i'm sure it doesn't fit. mun x faham keadaan orang, ibohlah nak komen macam2.

Anonymous

alah... wear ur shoes ape??? dah berfoya2... mo tipu dlm blog plak?? o yg gi men ais skating kan?? patu jato pata ligament,,, ko nak wat cite laen kan?? ko injured bukan sbb stadi tp befoya2 bajet macho men ais-skating... btw ak kat nagoya ni tga enjoy

nur-iman

I knw nothing about u b4 but nizam told me about that. Perjalanan kita kan dah Allah tntukn sejak azali gik. Org nak kata pa pun pduli pa,yg pnting Allah maha mgtahui.Bkn redha mnusia yang akn bntu kita smpi msnya lak,tp redha Allah nk...
em..kwn..bgku kwn bukan skdr lfz kita kwn. Ringkas,tapi bgku mksdnya dlm..hee..bon courage.. Wassalam

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP