Sunday, June 28, 2009

transFormers to Rolex

hoho...Assalamualaikum..Konichiwa

Akhirnya dapat gak peluang untuk blogging...minggu ini memang banyak sibuk...huhuuh...testo ada dua...Minggu ni pun best gak blaja bunpou sbb dah start blaja futsukei ataupun plain form dalam bahasa jepun... BEntuk2 ni slalu digunnakan dalam masyarakat jepun especially dlam
drama..huhuh..Budak2 ramai lah yang suka bab ni..tpi ada susah si
kit sebab kena biasakan lidah kan..yelas dah slalu guna bntuk teinei ataupun bntuk formal...

Minggu ni aku rasa kanji testo yang ku ambik semalam(27 jun) x manten kot..makna nye terleburlah aku punye rekod 3 kali manten berturut2..(manten=100%)...tpi xpe...sbb kehidupan kena macam ni..bayang kan kalau aku buat graph...kalau manten je..graph tu akan lurus jekan...tu bukan kehidupan ..kalau xcaye pegi hospital...tenok kat alat yang tunjuk degupan jangtung orng tu, kejap naik kejap turun...kalau lurus je apa maksud nye...MAti lah kan..or xde kehidupan lagi...so kalau aku xmanten pun aku seronok gak sbb atleast aku masih ada kehidupan..kalau dah mati ape pun xde...



Semalam aku berpeluang bersama kawan aku akmal g tengok transformer kat IMAX kat Berjaya Times Square...Sebenar nye aku xde plan pun nak g tgok..ingatkan nak g rabu depan..leh dapat ticket murah...huhuh...So aku pun berbaris around kul 7 pm unutk beli ticket
kul 8...kalu kat mid memang dah sold out dah ticket..sbb tu aku suka tengok kat imax, selain besar gler nak mampus(tiga tingkat besar punye skrin) n xbnyak orng...aku ingat kan nak ambik tempat duduk blakang tapi tgok orng adh abis book...buta...nasib baik dapat tgh ..xlah sakit sangat kepala...sapa yang dapt depan sekali tu...sori je k, balik memang sakit tgkuk..Cite Transformers kali ni memang best gler...9/10 lah..xleh bagi 10 sbb nothing is perfect...tpi kalau nak best lagi kena tgok yang 1st dulu..kalu belom tgok no 1 x sebest yang dah tgok...Satu lagi aku nak tgok cter sbb ada buat pengambaran kat egypt..so aku teringin lah nak tgok cmne kan....aku memang merekomenkan lah sapa2 yang lom tgok tu...g tgok beramai2..

PAstu aku merasa gumbira gak minggu ni sebab biasiswa dah masuk..thank you Jpa...alhamdulillah..so aku pun guna lah ckit duit aku unutk beli jam(rolex submarinner 116610). aku beli jam yang sama seperti yang kena curi taun lepas...So taun nie sapa curi lagi aku blasah hidup2..kalu dah mati buat apa nak blasah...

Minggu ni harap ada bnda2 yang menarik berlaku...So ada agak bnda untuk aku post...so ganbatte semua....life is short and only one...so make full use of it...

p/s Pertama kali dalam sejarah pakcik kat makmal fizik suruh aku potong rambut...huhuhuh..

2 comments:

sara

yarabi. byk li jak spelling mistakes. dah bunyi kedak org semenanjung benar tak tok. adoh2.

Allikin Skywalker

saja jak...when u are in rome,do as the roman do it..

  © Blogger template 'Salji Fuji' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP